Kuidas lapsed esmaabi õppisid

Täna oli vahva päev, sest me saime taas koos lastega natuke esmaabi õppida!

Ma võtsin kaasa oma Karu ja Elmo ning sõber Pingu, kes on enneagsete laste ühingu maskott, tuli ka meile appi ja vajas täiesti eeskujulikult esmaabi 🙂

Lapsed said kaasa mõtelda, mida teha siis, kui nahk on katki ja veri jookseb. Nad harjutasid, kuidas puhastada haava, siduda, plaastreid panna. Kõige vaimustavam oli laste jaoks muidugi see, kui nad sain Pingule plaasterid panna ja siduda. Pingu näitas ette, kust ta katki on ja lapsed tegutsesid.

Harjutada said lapsed ka abi kutsumist ja püsivasse külili asendisse kellegi panemist. Omavahel õnnestus see neil hästi ka üks ühele. Siis aga juhtus midagi Pinguga ja siis pidi lapsed jõud ühendama ja harjutasid koos, kuidas ühe nii suure lennuvõimetu linnuga võiks hakkama saada. Ja nad said hakkama väga hästi!