Pisikesed imelised asjad

Pisikesed imelised asjad mängutoas on minu meelest ühed väga vajalikud asjad. Valguse, varju ja värviga mängides saab luua imelisi illusioone, mis tõmbavad tähelepanu, viivad mõtteid mujale, loovad uusi vaateid ja võimalusi, sulatavad jääd. Need on sellised asjad, mida saab vaadata ka turvaliselt distantsilt, nendest osa saamiseks ei pea peaaegu mitte midagi eraldi tegema.

Mu mänguteraapiatoas on neid pisikesi imesid omajagu. Vahel on neid vaja selleks, luua mingi kindel tunne. Vahel on neid vaja, et vaimustuda ja imestada. Vahel selleks, et julgustada lapsi uurima ja avastama, kas nad leivad veel midagi. Kaleidoskoop, värvilised kiled, murtavad helendavad pulgad, diskopall, lakke kuvatavad tähetäpid, taskulambid on vaid osa neist võimalustest.

Kui teil peaks kodus jõude seisma mõni teistmoodi või eriliste efektidega lamp või vidin – näiteks laavalamp, ujuvate või ringlevate kaladega, fiibritega, mõni erilise kuju või katsumisel efekte andev lamp, diskokuul, tahutud kristallid, läbipaistvast värvilisest materjalist efekte loovad asjad ja muud seesugust ja olete valmis selle lastele loovutama, siis andke julgelt teada 🙂

Pisikesed imelised asjad teevad kõik imelisemaks! No ja need vettimavad kuulid on ka klass omaette!