Susside tähtsus

Susside tähtsust ei ole võimalik alahinnata! Ma tean, et ma kordan ennast, kuid paljude uute lastega ja kindlasti iga uue sussipaariga, leiab see taas kinnitust 🙂

Laste pikkust arvestades on nad sageli lähemal mu sussidele kui mu silmadele ja kui laps veel häbelik juhtub olema, siis on päris kindlasti tema pilk enne maas kui üleval. Eriti oluline on see esimest korda teraapiasse tulevate laste puhul, kelle jaoks ma täiesti võõras olen. Vaat just siis on sussid tähtsad. Sageli ütlevad sussid omal moel lapsele enne tere kui mina, sest mina olen suur ja täidan kogu ukseaugu, sussid aga piiluvad häbelikult uksepiidalt ja aitavad suuremal hirmul veidi kahaneda.

Sel korral ronisid mu uued sussid meie keskuse ukse juurde, kus on silt, et seal tuleb välisjalatsid jalast võtta. Meil on selline trikiga triibuline põrand – need harjastega ehk tugevate mustade täppidega triibud torgivad, ühtlasemad ja heledamad triibud on pehmed. Mõni laps on selles osas väga tundlik ja sokiga võib olla ikka paras ehmatus neile tugevatele täppidele astudes. Sussid püüavad lastele ette näidata, kuidas vaiba takistusterada läbida võimalikult pehmelt ja ilma torkimata – tuleb lihtsalt hästi hoolikalt sättida ja astuda vaid villastele hallidele triipudele. 🙂