Pesaotsingud

Otsin unelmate pesa mänguteraapiatoale!

Mul on küll õppenõustamiskeskuses armas toake, kuid mitte kõigil lastel, kellel on teraapiatuge väga vaja ja kellega mul oleks võimalus tegeleda, ei ole sellele süsteemile ligipääsu. Aeg on nüüd korraga sealmaal, et enam ei saa oodata ja sihitult otsida, vaid peab tegutsema. Kohvriga reisimist ja juhupindadele mugandumist ma enam proovida ei taha, ei enda ega ka laste pärast, kes vajavad tuttavat püsivat kohta, et turvatunne saaks ometi võimaluse kasvada.

Ruumi otsin Tallinnas. Mõttes on tuttavad Nõmme, Mustamäe, Kristiine ja Kesklinn. Tondi/Järve on hetkel olnud selline hea koht näiteks. Oluline on võimalus läheneda nii ühistranspordiga kui ka auto parkimise võimalus. Ideaalis ei asu see koht väga keerulises ja hirmsas kohas, et lihtsustada ja leevendada ka kartlike laste lähenemist sihtkohta.

Kuigi olen hakkama saanud ka alla 10ruutmeetrisel pinnal, siis hea on ruum suurusega alates 15 kuni 35 ruutmeetrit. Vaatan rõõmuga üle ka muud mõtted. Võin vabalt ka konteinerisse ja muusse põnevasse kohta kolida. Parimal juhul koosneb renditav pind rohkem kui ühest toast ja sinna mahuks ka ruum nõustamisteks ja kuni 12 inimesega grupitöödeks. Miks mitte ka teine mänguteraapiatuba. 🙂

Ruumid peaksid olema möbleerimata ja nende seisukord võiks olla talutav, sest krohvima ja plaatima hakata ma hetkel ei jaksa. Seina värvida võin ja lambi saan ka lakke. Ideaalis võin lakke panna ka sensoorse kiige jaoks konksu. Ma olen Tondil hakkama saanud valgete seinte ja vaipkattega, kuid eelistan põrandat, mis talub veidi rohkem elu kui vaipkate.

Koht võiks olla soe ja vaikne, mõistlikult ventileeritud. Koletud küttearved on olnud need, mis on mind pikalt tagasi hoidnud ruumi leidmisel, seega elektri- ja gaasiküte pole ehk parim lahendus? Ümberkaudne keskkond peaks olema võimalikult neutraalne, ilma suurema müra ja ootamatusteta ja samas peab see keskkond saama hakkama ruumist kostvate erinevate helidega, mis vahel on valjemad ja hoogsamad kui vaikne nohistamine.

Lähedal asuv pood ja kohvik on last ootavatele vanematele boonuseks. Lähedal asuv mänguväljak oleks ka tore.

Kui Sul on ideid ja mõtteid või tead täpselt, kuhu ma peaksin vaatama, siis ära hoia seda endale, sest on äärmiselt oluline, et vajalik tugi jõuab lapseni aega kaotamata. Kirjuta mulle julgelt eva@karukliinik.ee ja nagu näed, siis need tüübid siin on juba valmis ja ootavad põnevusega, mis toimuma hakkab.