Toidupüramiid

Ma vist olen varem ka sellest siin rääkinud, et need toidupüramiidid on ühed toredad asjad. Lastel on neist, erinevalt meie kavatsusest, täiesti omamoodi arusaamine.

Teatavasti ihkavad paljud tippu, tipus on need kõige paremad ja mõnusamad asjad. Teel tippu tuleb teha igasuguseid asju ja antud juhul siis ka süüa igasuguseid asju, et saaks siis nautida seda tipusolemist ja kõige olulisemate asjadega maiustamist. Elu peab magus olema, on suurem osa lapsi kindlad, kuid nad püüavad olla mõistvad oma vanemate ja õpetajate suhtes, kes arvavad, et tegelikult peaks enne tippujõudmist tegema tõsist tööd just kõige muu kallal.

Ma vahel ikka juhtun küsima lastelt, et mis on selle või teise tegelase lemmiksöök. Kui see pole burks või porgand, siis on see jäätis. Kuidagi on juhtunud nii, et minu köögis on porgandeid pea samapalju kui jäätiseid ja olgu sinna püramiidi tippu jõudmine pealegi unistus omaette, siis mulle tundub, et porgand võidab jäätist üsna kindlalt. Vot nii. 🙂